SAYGI
KURUMSAL

1. Hastanemiz "BEBEK DOSTU" Hastanedir. Bu nedenle; anne sütünün yararları, önemi ve emzirmenin özendirilmesi için çalışılır.

2. Tüm sağlık çalışanlarımız anne sütünün yararları ve emzirmenin önemi konusunda 15 saat teorik 3 saat pratik eğitim almıştır.

3. Hastanemizin polikliniklerine başvuran gebe ve doğum yapmış kadınlara anne sütünün yararları, emzirmenin önemi ve emzirme yöntemleriyle ilgili bilgi verilir ve eğitimi almış olan kişinin dosyasına işlenir.

4. Hastanemizde doğum yapan tüm annelerin bebeklerini; sağlık problemi olmadığı sürece ilk yarım saatlik süre içinde emzirmeye başlamaları desteklenir. Emzirme tekniği uygulamalı olarak öğretilir.

5. Hamile kadınlara ve doğum yapan annelere istedikleri zaman bakabilecekleri ve bilgi edinebilecekleri; emzirmenin önemi ve yararlarını içeren broşürler verilir.

6. Tıbbi ihtiyaç olmadıkça yenidoğanlara anne sütünden başka besin verilmez.

7. Anne ile bebeğin 24 saat bir arada kalmaları sağlanır. Bebek her istediğinde bebeğin emzirtilmesi sağlanır.

8. Emzirtilen bebeklere yalancı veya emzik türünden emzirmeyi olumsuz etkileyebilecek herhangi bir şey önerilmez.

9. Annelere emzirmenin nasıl olacağı ve bebeklerinden ayrı kaldıkları anlarda sütün salgılanmasını nasıl sürdürebilecekleri öğretilir.

10. Anneler taburcu olduktan sonra da emzirmeye devam edebilmeleri, karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri, kendilerinin ve bebeklerinin kontrollerini yaptırabilmeleri için başvurabilecekleri sağlık kuruluşları ile ilgili bilgi verilir.

SAĞLIĞINIZI YAKINDAN TAKİP EDİN!