SAYGI
BRANSLAR

GETAT Nedir?

Dünyada ve toplumumuzda bin yıllar öncesinden günümüze uzanarak uygulanmakta olan geleneksel tedavi yöntemlerini günümüz modern tıbbıyla birleştirerek bünyesinde barındırır.

2014 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın mevzuatında resmi olarak tanımlanmış ve yüyürlüğe girmiş olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) bünyesindeki tüm tedavi yöntemlerinin toplanmış olduğu disiplinlere verilen genel isimlendirmedir. 

GETAT mevzuatı ile ana hedef, bu uygulamaların yetkisinin ruhsatsız ve bilinçsiz kişilerden, profesyonel ve işinin ehli kişilere verilmesidir.

Böylece hastane ortamında ve konu ile ilgili eğitim almış hekimler ve yardımcıları tarafından uygulanan ve asiste edilen yöntemler olarak hem hastalara zarar verilmenin önüne geçilmiş hem de modern tıp ile birlikte kullanılarak sinerjik etki ile çok daha verimli sonuçlar alınması hedeflenmiştir.


Alanında uzman doktorlarımız ve sağlık personelimizle Mezoterapi Uygulamaları, sağlık bakanlığı onayıyla ruhsatlandırılmış birimimizde yapılmaktadır.

Mezoterapi; ilk olarak 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanan estetik amaçlı tıbbi bir işlemdir. Vitamin, mineral, aminoasit, enzim ve ilaçların orta deri tabakasına verilmesi işlemidir. Bu işlem sırasında hazırlanan bu karışım 4 ila 6 mm arasındaki ince uçlu iğnelerle direkt hedef dokuya enjekte ederek bölgenin tedavi edilmesi sağlanmaktır. Cilt yenileme,bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar,lekeler, saç tedavisi, spor yaralanmaları, anti-aging, akut ve kronik ağrı ve çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Mezoterapi uygulaması toplumdaki bireylerin hastalanmaya karşı tedbir almalarına veya hastalandıktan sonra modern tıbbi tedavinin tamamlayıcısı olmak amacıyla hizmet vermektedir.

İlgili Uzmanlarımız



İlgili Uzmanlarımız
Dr. Cenap GÖKTAŞ
(Dr)

İlgili Hastalıklar



İlgili Hastalıklar - Tümünü Göster

SAĞLIĞINIZI YAKINDAN TAKİP EDİN!