SAYGI
BRANSLAR

GETAT Nedir?

Dünyada ve toplumumuzda bin yıllar öncesinden günümüze uzanarak uygulanmakta olan geleneksel tedavi yöntemlerini günümüz modern tıbbıyla birleştirerek bünyesinde barındırır.

2014 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın mevzuatında resmi olarak tanımlanmış ve yüyürlüğe girmiş olan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) bünyesindeki tüm tedavi yöntemlerinin toplanmış olduğu disiplinlere verilen genel isimlendirmedir. 

GETAT mevzuatı ile ana hedef, bu uygulamaların yetkisinin ruhsatsız ve bilinçsiz kişilerden, profesyonel ve işinin ehli kişilere verilmesidir.

Böylece hastane ortamında ve konu ile ilgili eğitim almış hekimler ve yardımcıları tarafından uygulanan ve asiste edilen yöntemler olarak hem hastalara zarar verilmenin önüne geçilmiş hem de modern tıp ile birlikte kullanılarak sinerjik etki ile çok daha verimli sonuçlar alınması hedeflenmiştir.


Alanında uzman doktorlarımız ve sağlık personelimizle Hirudoterapi Uygulamaları, sağlık bakanlığı onayıyla ruhsatlandırılmış birimimizde yapılmaktadır.

Tıbbi Sülük Tedavisi Nedir?

Doğal ortamlarında yetiştirilmiş sülüklerin insan vücudunda hastalığının gerektirdiği hekim tarafından karar verilen akupunktur noktlarına tutturularak yapılan tedavidir.Tıbbi sülükler sanıldığı gibi kirli kanı emerek tedavi yapmazlar.Tedavi edici özellik kanın alınmasından değil emilirken vücuda verilen salgılardır.Bu salgılar başlıca hirsdin ve calin maddeleri barındırır.

Kanın pıhtılaşmasını engelleyici (Antiogregan-Hirsdin ve Calin)

Oluşmuş pıhtıyı eritir.(Fibrinolitik-Destoblase)

Ağrı kesici (Eglins)

Tansiyon giderici

Mikrop öldürücü

Bağışıklık sistemi düzenleyici

Stres giderici (onksiyolitik) etkiye sahiptir.

Kas gevşetici

İdrar yaptırıcı etkileri oluşur.

Tıbbi Sülük Tedavisi uygulaması toplumdaki bireylerin hastalanmaya karşı tedbir almalarına veya hastalandıktan sonra modern tıbbi tedavinin tamamlayıcısı olmak amacıyla hizmet vermektedir.

İlgili Uzmanlarımız



İlgili Uzmanlarımız
Dr. Cenap GÖKTAŞ
(Dr)

İlgili Hastalıklar



İlgili Hastalıklar - Tümünü Göster

SAĞLIĞINIZI YAKINDAN TAKİP EDİN!